Flevolandse educatieboeren
Volg ons op:

Nationale Buitenlesdag

Sinds 2016 organiseert IVN Natuureducatie de Buitenlesdag, een campagne die aandacht vraagt voor het gebruik van het schoolplein als lesruimte.

Het idee is simpel: waarom zouden we altijd binnen blijven als het buiten ook kan? Het groene schoolplein en de buurt bieden een mooie kans voor allerlei lessen, van natuuronderwijs tot taal, rekenen, geschiedenis en techniek. Én daarbij, er is buiten meer ruimte om te bewegen. Buitenlessen zijn niet alleen leuk, maar ook gezond en bevorderlijk voor de ontwikkeling van leerlingen. Het geeft ze een intrinsieke motivatie en de frisse lucht helpt bij het concentreren en presteren. En als die lessen ook nog een plaatsvinden in een groene omgeving, zoals een natuurrijk schoolplein, dan heeft dan nog meer voordelen!
Boerderij Educatie Nederland ondersteund educatieboerderijen door hen de mogelijkheid te bieden een gratis Boerderijles aan te bieden op deze dag. Heb jij interesse in een gratis bezoek met je klas in het kader van de Nationale Buitenlesdag? Neem dan contact met ons op. Je kunt ook vooraf specifieke leervragen bespreken, zodat de boer hier tijdens de les aandacht aan kan besteden. Zorg dat je er snel bij bent, want het gaat om één gratis bezoek per bedrijf!
Op 9 april is de Nationale Buitenlesdag.

Nieuwsoverzicht