Flevolandse educatieboeren
Volg ons op:

Over ons

Wat is er nou leuker dan op een boerderij ontdekken hoe gewassen groeien en waar je eten vandaan komt? Kom bij de Boer is een vereniging van enthousiaste boeren in Flevoland die basisschoolkinderen graag het boerderijleven willen laten beleven, leren en ontdekken. Je kunt met je klas kiezen uit verschillende soorten boerderijen. De meeste boeren die bij Kom bij de Boer zijn aangesloten, produceren voedsel, zoals aardappelen, groente en fruit, maar ook melk, vlees en eieren. Ook is er een aantal boeren dat tulpen of tuinplanten kweekt. 

 

Vaardigheden ontwikkelen

De boeren en tuinders zijn getraind om boerderijlessen te verzorgen en worden regelmatig geaudit om de kwaliteit van de lessen hoog te houden. Met de praktijklessen kunnen de leerlingen praktische vaardigheden ontwikkelen, zoals meten, rekenen, onderzoeken, interviewen en 21e-eeuwse vaardigheden. De lessen gaan ook in op thema’s als duurzaamheid en biologische landbouw. Kijk bij Onze boeren om te ontdekken welke boeren en tuinders in Flevoland boerderijeducatie verzorgen. 

 

Leerzame boerderijeducatie

In de beleeflessen van Kom bij de Boer kunnen de leerlingen de besproken theorie beleven in de praktijk, waardoor de kennis beter blijft hangen. Een les duurt ongeveer 2 uur. Kom bij de Boer streeft ernaar dat elk basisschoolkind in Flevoland tenminste één keer in z’n basisschoolcarrière een praktijkles heeft meegemaakt. Vereniging Kom bij de Boer is aangesloten bij IVN Flevoland . Elke basisschool uit Gemeente Zeewolde, Dronten en Noordoostpolder heeft inloggegevens om bij IVN het aanbod beleeflessen te bekijken en te boeken. Basisscholen uit Gemeente Urk, de Provincies Gelderland, Overijssel en Friesland kunnen rechtstreeks contact opnemen bij Kom bij de Boer.

Dankzij diverse organisaties, Sponsors en Partners en Vrienden van Kom bij de Boer kunnen we de lessen voordelig aanbieden. Lees er meer over op Aanmelden voor een boerderijles.

 

Volg ons op: