Flevolandse educatieboeren
Volg ons op:

Meld je aan voor een boerderijles

Kom bij de Boer is aangesloten bij IVN Natuureducatie en Boerderij Educatie Nederland. Onderaan de pagina kun je het aanbod van IVN vinden, waaronder de boerderijlessen van Kom bij de Boer. Een les duurt ongeveer 2 uur. Ook wanneer het regent, gaat de praktijkles door, want op de boerderijen is het altijd mogelijk om de les binnen te houden. Goed om te weten: Elke basisschool heeft inloggegevens om een boerderijles via IVN te boeken. Je school kan het reguliere onderwijsbudget gebruiken om een praktijkles mee te betalen.

 

Een leerzaam uitje met de klas

De boeren en tuinders die zijn verenigd in Kom bij de Boer zijn getraind om boerderijeducatie te verzorgen. Met audits houden we het niveau van de boerderijlessen hoog. Bovendien sluiten de lessen aan op de leerdoelen van het basisonderwijs. Elke praktijkles bestaat uit een presentatie, rondleiding en interactieve opdrachten. Boerderijeducatie helpt bij het ontwikkelen van praktische vaardigheden, zoals meten, rekenen, interviewen, onderzoeken en 21e-eeuwse vaardigheden. Veel boeren verwerken duurzaamheid in hun lessen. Alle educatieboeren hebben het keurmerk van Boerderij Educatie Nederland of zijn bezig deze te behalen. 

 

Kosten boerderijeducatie

Dankzij de deelnemers, Vrienden van Kom bij de Boer, en de sponsors en partners kunnen wij de prijs van de boerderijlessen laag houden. De lessen kosten standaard € 150,- , maar doordat de vrienden, sponsors en partners bijdragen, kun je een les van Kom bij de Boer boeken voor € 50,-. Groep 1 en 2 is op aanvraag.

Op speciale dagen, zoals de Buitenlesdag en na het Nationaal Schoolontbijt, kun je de boerderijlessen gratis boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden. Via Jong Leren Eten kun je een aanvullende subsidieaanvraag doen.

Een les duurt ongeveer 2 uur. Kom bij de Boer streeft ernaar dat elk basisschoolkind in Flevoland tenminste één keer in z’n basisschoolcarrière een praktijkles heeft meegemaakt. Vereniging Kom bij de Boer is aangesloten bij IVN Flevoland . Elke basisschool uit Gemeente Zeewolde, Dronten, Urk en Noordoostpolder heeft inloggegevens om bij IVN het aanbod beleeflessen en leskisten te bekijken en te boeken, er is ook een speciaal programma Van Grond tot Mond. De boerderijlessen van Kom bij de Boer kunnen ook gereserveerd worden via IVN
Uiteraard kunnen de lessen ook rechtstreeks via de website van Kom bij de Boer geboekt worden. 

Basisscholen uit de Provincies Gelderland, Overijssel en Friesland kunnen rechtstreeks contact opnemen bij Kom bij de Boer.

 

 

Kostenoverzicht Boerderijlessen

 

Scholen in het voortgezet onderwijs kunnen nu ook boerderijlessen op maat reserveren. De prijs is op aanvraag. Men kan rechtstreeks contact opnemen bij Kom bij de Boer.

 

Onze huisregels

Voor het bezoeken van een boer of tuinder regel je als school zelf het vervoer. We willen graag dat er per 5 leerlingen minimaal 1 ouder als begeleiding mee is, in verband met de opdrachten in circuitvorm. De ouders doen dus actief mee aan de presentatie, rondleiding en opdrachten. 

Het is handig om als school vooraf een aantal huisregels naar de kinderen en hun ouders te communiceren. De huisregels zijn: 

  • Zorg dat de kinderen kleding aan hebben waarin ze vies mogen worden.
  • Als schoeisel zijn rubberlaarzen handig. 
  • Op sommige boerderijen krijgt iedereen hoesjes voor om de laarzen. 
  • Iedereen mag zelf eten en drinken meenemen om op de boerderij te nuttigen. Het is belangrijk voor de hygiëne van de kinderen, begeleiders én boerderij dat iedereen voor het eten en drinken z’n handen wast.
  • Na boeking ontvangt u een ontvangstbevestiging met contactgegevens van de boer en nadere details over het programa. Circa 4 weken voor het bezoek krijgt u een reminder. Het is belangrijk om van te voren contact op te nemen met de educatieboer om de details omtrent het programma, vervoer van en naar de boerderij en de organisatie van het bezoek te bespreken.
  • De school ontvangt een factuur na afloop van het boederijbezoek per e-mail, op het, bij de boeking aangegeven, e-mailadres.
  • Annuleringsvoorwaarden: een les verplaatsen of annuleren kan nog tot 24 uur voor het bezoek. Voor bezoeken die binnen 24 uur voor aanvang worden geannuleerd worden de kosten door gefactureerd.
  • Uiteraard volgen de educatieboeren de algemene vastgestelde Corona richtlijnen en maatregelen.

 

Veel plezier bij de boerderijles van Kom bij de Boer!

  

 

Boek de Boer

 

 

Volg ons op: